يکشنبه ٠٢ مهر ١٣٩٦ -
صفحه اصلی
تماس با ما
sitemap
»
سایت رهبری
سایت ریاست جمهوری
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
وب دا
ایران مردم
دولت
وزارت بهداشت
 بازدید این صفحه : 596584
 بازدید امروز : 1939
 کل بازدید : 4896565
 بازدیدکنندگان آنلاين : 21
 زمان بازدید : 0.3060


  چاپ        ارسال به دوست

عدم بسته بندی صحیح علت بخش عمده ضایعات محصولات کشاورزی

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در کشور ما 62 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود که 25 میلیون تن آن یعنی 35 درصد آن ضایعات می باشد که بخش عمده آن در اثر عدم بسته بندی صحیح است.
علی دانشور اظهار کرد: بسته بندی یکی از اصول و پایه های صنعت امروز است. امروزه در جهان کمبود مواد غذایی را نداریم اما می بینید که همچنان فقر و گرسنگی وجود دارد لذا می طلبد که مواد غذایی که تولید می کنیم با بسته بندی های مناسب به دست مصرف کننده برسانیم.
وی افزود: در ایالات متحده 4 درصد افراد درگیر تولید مواد غذایی هستند اما همین تعداد می توانند کل نیاز جامعه آمریکا به فرآورده های غذایی را فراهم کرده و بخش عظیم آن را صادر نمایند که این مرهون فرآوری و بسته بندی مناسب است.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در تعریف بسته بندی، گفت: بسته بندی به معنای سیستم هماهنگی است که هدف آن آماده سازی کالا جهت حمل و نقل، توزیع، انبارش، فروش و مصرف و یک عملیات پیچیده تجاری، پویا و علمی است.
وی ابراز کرد: بسته بندی وظایفی از جمله محافظت فیزیکی و شیمیایی از محصول، اطلاع رسانی مناسب به مصرف کننده و مهمترین آن بازاریابی و ایمنی و امنیت برای محصول است.
دانشور با اشاره به حفظ سلامت محصول غذایی در یک بسته بندی، تصریح کرد: فناوری های نوینی از جمله فناوری نانو به کار گرفته می شود و به کمک این صنعت آمده است.
وی تصریح کرد: موادی که در بسته بندی استفاده می شود باید قابل بازیافت و تجدیدپذیر بوده و هزینه های تمام شده کمتری را تحمیل کنند.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان اینکه بسته بندی در صادرات نقش بسیار مهمی دارد، خاطرنشان کرد: در رفسنجان حجم عظیمی از محصول پسته به صورت فله و گونی صادر می شود که اگر بتوان به صورت بسته بندی صادر شود و در بازارهای بین المللی با برندهای معروف رقابت کند ارزش افزوده زیادی خواهد داشت.
دانشور افزود: کشورهای عمدتا خلیج فارس محصول پسته ما را خریداری می کنند و با بسته بندی آن با برندهای خودشان ارائه می دهند.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: در کشور ما 62 میلیون تن محصول کشاورزی تولید می شود که 25 میلیون تن آن یعنی 35 درصد آن ضایعات می باشد که بخش عمده آن در اثر عدم بسته بندی صحیح است.
دانشور بیان کرد: کیفیت بسته بندی خیلی مهم است. در کشور ما چالش های زیادی در حوزه بسته بندی وجود دارد که یکی از آنها کیفیت نامطلوب بسته بندی است.
وی ناآشنایی صادرکنندگان با این حوزه و عدم تنوع در بسته بندی ها در بحث غذا را مهم دانست و اضافه کرد: ما بسته بندی ها را ارائه دهیم و چه داخل یا خارج از کشور که زمینه بازار هدف مناسب را در نظر بگیریم.


١٣:١٤ - سه شنبه ٣ اسفند ١٣٩٥    /    شماره : ٥٩٢٣    /    تعداد نمایش : ٦٠٨


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: