دوشنبه ٠٢ مرداد ١٣٩٦ -
صفحه اصلی
تماس با ما
sitemap
»
سایت رهبری
سایت ریاست جمهوری
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
وب دا
ایران مردم
دولت
وزارت بهداشت
 بازدید این صفحه : 574246
 بازدید امروز : 7638
 کل بازدید : 4283184
 بازدیدکنندگان آنلاين : 13
 زمان بازدید : 0.2840


  چاپ        ارسال به دوست

معاون بهداشتی دانشگاه‌ علوم پزشکی رفسنجان:

ارتباط 70 درصد مرگ و میرها به نوع تغذیه

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌ پزشکی رفسنجان گفت: بیش از 70 درصد بیماری‌هایی که سبب مرگ و میر می‌شود به نوعی از تغذیه نشأت می‌گیرند.
دکتر احمد جمالی‌زاده در مراسم افتتاح جشنواره غذای سالم در عمارت گلستان امین رفسنجان اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در سال‌های اخیر دامن‌‌گیر جوامع به ‌ویژه کشورمان شده است، الگوی ناسالم تغذیه‌ای است.
وی افزود: اگر به فرهنگ غنی اسلامی خود نگاهی کنیم، دستورات و روایات زیادی در بحث تغذیه سالم آمده است. اگر به فرهنگ غنی مردم کشورمان نیز نگاه کنیم شیوه های تغذیه ای سالم وجود داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌ پزشکی رفسنجان با بیان اینکه امروزه تغییراتی در الگوی تغذیه ایجاد شده است، یادآور شد: بیش از 70 درصد بیماری‌هایی که باعث مرگ و میر می‌شود به نوعی از تغذیه نشأت می‌گیرد مانند سرطان‌ها، سکته‌های مغزی و قلبی، دیابت، چربی بالای خون و ... ریشه در غذای ما دارد، همچنین چگونگی آماده‌ کردن غذا هم با این موضوع مرتبط است.
جمالی‌زاده با بیان اینکه در کشور ایران بیش از دو برابر استاندارد دنیا قند مصرف می شود، خاطرنشان کرد: مصرف چربی‌ها، روغن و نمک نیز در کشور بالاتر از میانگین دنیاست و این مواد غذایی آمار مرگ و میر را بالا می‌برد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان رفسنجان با اشاره به اینکه بدن ما در روز به پنج گرم نمک نیاز دارد، ابراز کرد: این در حالی است که هر فرد ایرانی روزانه بیش از دو تا سه برابر نیاز اصلی بدن نمک مصرف می‌کند همچنین افراد زیادی در کشور دچار پرفشاری خون هستند از طرفی مصرف میوه و سبزیجات در 84 درصد خانوارهای ایرانی پایین‌تر از حد استاندارد است.
جمالی‌زاده عنوان داشت: جشنواره غذای سالم با هدف ترویج و فرهنگ‌‌سازی رفتن مردم و خانوارها به سمت مواد غذایی و غذای سالم برگزار شده تا مردم آگاه شوند که چه غذاهایی برای بدن مفید و چه غذاهایی مضر است و امیدواریم این کارها تداوم داشته باشد.
امام جمعه رفسنجان نیز در این مراسم گفت: امیدواریم این جشنواره که در راستای تامین سلامتی خانواده‌ها برگزار شده، اثرات خوبی داشته باشد چرا که مصرف غذای سالم طولانی تر شدن عمر افراد را در پی دارد.
حجت‌الاسلام عباس رمضانی‌پور تصریح کرد: درباره غذاهای آماده و فست‌فود شایسته است دستگاه‌های مرتبط و مسئول کنترل و نظارت داشته باشند و از اعطای مجوز برای توزیع این نوع غذاها خودداری شود.
امام جمعه رفسنجان با اشاره به اینکه بانوان در خانه به امر آشپزی زمان بیشتری اختصاص دهند و از تشویق برای تهیه غذا از بیرون پرهیز کنند، افزود: رسانه ها باید فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه انجام دهند. تهیه غذا در زمان طولانی بهتر و گواراتر است نه اینکه با دستگاه‌های مدرن امروزی که به سرعت غذا را آماده می‌کند.
وی بیان کرد: در روایات داریم بهترین جهاد زن را شوهر‌داری و خوب اداره‌ کردن خانه است لذا بها دادن به شغل بانوان در بیرون از منزل ظلم به خانواده است و اگر حقوق مردان بیشتر شود، نیازی به کار کردن زن در بیرون از خانه نداریم.
فرماندار رفسنجان نیز با قدردانی از برگزارکنندگان این جشنواره گفت: از موضوعاتی که در جامعه به‌ طور جدی به آن پرداخته شده است، تحکیم بنیان خانواده است و برای زندگی راحت همه تلاش می کنند. کیفیت زندگی مهمتر از طول زندگی است.
حمید ملانوری افزود: اینقدر گرفتار روزمرگی ها شدیم که به کیفیت زندگی کمتر توجه کرده ایم.
وی ادامه داد: جامعه برای حیات، حرکت و پویایی به انسان‌های سالم نیاز دارد و مهمترین جایی که انسان سالم می‌سازد، بنیان خانواده است و اگر غذای جسم و روح در خانواده سالم باشد، جامعه‌ای سالم با افراد سالم داریم.


٠٨:٥٨ - پنج شنبه ١٦ دی ١٣٩٥    /    شماره : ٥٦٥٦    /    تعداد نمایش : ٦٤٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: